دانلود فایل پاورپوینت بررسی اسناد قدیمی اصلاحات ارضی
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 6813 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 87 |

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 87 صفحه
بررسی اسناد قدیمی اصلاحات ارضی
نگاهی به قوانین ومقررات مراحل سه گانه اصلاحات ارضی وسایرقوانین مرتبط
خلاصه ای از فهرست قوانین مورد عمل
1- قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی مصوب 1340/10/19
2- آئین نامه اصلاحات ارضی مصوب 43/5/13( مصوب کمیسیون خاص مشترک مجلسین )
3- قانون راجع به الحاق 8 ماده به آئین نامه اصلاحات ارضی مصوب46/3/22
4- قانون تقسیم و فروش املاک مورد اجاره بزارعین مستاجر مصوب 47/10/23
5- قانون تمدید مهلت های مقرر در ماده 40 آئین نامه اصلاحات ارضی و ماده 3 قانون راجع
به الحاق هشت ماده به آئین نامه اصلاحات ارضی مصوب49/9/18 6- شرایط و ضوابط عمران و آبادی املاک مسلوب المنفعه و اراضی بایر مصوب50/1/28
7- قانون تقسیم عرصه و اعیان باغات مشمول قوانین و مقررات اصلاحات ارضی بین مالکان و زارعان مربوط مصوب 51/9/19
8- قانون ترتیب رسیدگی و ختم پرونده های اصلاحات ارضی
مصوب 54/4/23
9- لایحه قانونی اضافه نمودن یک تبصره به ماده 38 آئین نامه اصلاحات ارضی مصوب 58/9/17شورای انقلاب
10- قانون تعیین و تکلیف باقیمانده قراء مزارع و املاک مشمول قانون اصلاحات ارضی مصوب 70/3/2مجمع تشخیص مصلحت نظام مقدمه :
زمین برای انسانها از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار میباشد . نه تنها از آن بعنوان یک ابزار اقتصادی استقاده میگردد بلکه بعنوان یک ابزار سیاسی و اجتماعی برای انسانها بالاخص دولتها مطرح بود و به انحاء مختلف مورد بهره برداری قرار گرفته است . در امر کشاورزی یکی از مهمترین نهاده ها زمین میباشد .
هرچند امروز با کشت بدون خاک (Hydroponic) نیز میتوان کشاورزی نمود ولی با توجه به نیاز دانش روز و همچنین لزوم سرمایه گذاری سنگین ، بخش کمی از سطوح کشاورزی به کشتهای هیدروپونیک اختصاص دارد و قسمت اعظم کشاورزی
دنیا بر روی زمین و خاک صورت میپذیرد.
طبیعی است برای امر کشاورزی بایستی مهمترین نهاده مورد نیاز یعنی زمین تهیه شود و علاوه بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مورد نیاز کشت محصولات ، مهمترین موضوع مالکیت اراضی می باشد .
مالکیتها را میتوان به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم کرد که هر یک به شقوق خاص خود تقسیم بندی میگردند.
همان طور که گفته شد دولتها علاوه بر جنبه های اقتصادی به موضوع سیاسی و اجتماعی اراضی نیز توجه دارند و با وضع قوانین و مقررات ، سیاستها و برنامه های خود را درخصوص مالکیت اراضی به مرحله عمل و اجراء درمی آورند. دولت پهلوی در راستای سیاستهای موردنظر و اصلاحاتی که در عرصه های مختلف به مرحله اجراء درآورد به موضوع اراضی و مالکیتهای آن نیز توجه ویژه ای نمود و از سال 1340 با اجرای قوانین و مقررات مختلف و مرحله ای اصلاحات ارضی ،در این خصوص اقدامات وسیع و گسترده ای انجام داد .
تا سال 1340 بخش عمده ای از اراضی کشور در اختیار مالکین بزرگ و به اصطلاح فئودالها قرار داشت و مالکین علاوه بر تولید محصولات کشاورزی به لحاظ قدرتی که در روستاها و مناطق داشتند به موازات دولت به گونه ای فرمانروائی می کردند ودر بعضی مناطق از جمله استان فارس در مقابل دولت ایستاده و در این مناطق شاید بتوان گفت نفوذ مالکین و خوانین بیش از دولت بود. لذا در راستای سیاستهای موضوعه عملا" از 40/10/19با وضع اولین مرحله از قوانین اصلاحات ارضی مالکیتهای بیش ازششدانگ هر یک ازمالکین توسط دولت خریداری و به زارعین و کشاورزان صاحب نسق واگذار گردید .
درمقابل درقبال دریافت مبالغ مربوط به مالکیتهای مالکین ، پیشنهاد فروش کارخانجات به ایشان گردید و به این ترتیب بخش عمده ای از مالکین خصوصا” آنهایی که مستقیما”کشاورزی نمی کردند به سمت شهرها و شهرنشینی و فعالیت در بخشهای صنعت ، بازرگانی و خدمات...
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
- ۹۶/۱۱/۲۸